У оквиру манифестације 6. „Ћирилична баштина“ Установа „Култура“ расписије

Конкурс

За израду најбољег мима на тему употребе ћирилице

Мим (енг. meme) представља облик креативног изражавања на интернету и друштвеним мрежама, настао почетком 21. века, који комбинује употребу слика, видео-материјала, речи и фраза.

Конкурс је отворен за све ученике средњих школа са територије општине Бајина Башта, у периоду од 15. априла до 5. маја 2024. године. Услови конкурса су следећи:

  • креирани мимови морају за тему имати употребу ћирилице;
  • креирани садржаји морају представљати оригинална дела аутора (дозвољена је употреба постојећих слика, текстова и другог материјала, али садржај са којим учесник конкурише мора као целина представљати ново и оригинално дело);
  • сви текстуални садржаји мима морају бити исписани на ћириличком писму српског језика;
  • сваки учесник конкурса може конкурисати са највише пет мимова;
  • креирани мимови не смеју позивати на насиље, расну и полну мржњу или друге облике дискриминације;
  • аутор конкурса задржава право на измене правилника уз благовремено обавештавање учесника;
  • сва ауторска права над креираним садржајем задржава Установа „Култура“ и манифестација „Ћирилична Баштина“.

Креиране мимове можете слати на е-пошту cirilicnabastina@gmail.com, или путем поруке на друштвeним мрежама https://www.instagram.com/cirilicnabastina/ и https://www.facebook.com/cirilicnabastina.

Приликом слања обавезно је написати име, презиме, одељење и школу којој ученик припада. Молимо вас да мимове доставите до 5. маја 2024. године у 12 сати. Пријаве достављене након рока неће бити прихваћене.

Ауторе најбољих мимова очекују дипломе и поклон пакети „Ћириличне баштине“ који ће им бити уручени у оквиру програма манифестације.

Поделите ову вест са пријатељима