У оквиру манифестације 6. „Ћирилична баштина“ Установа „Култура“ расписује ликовни конкурс:

„РАЗГЛЕДНИЦА ИЗ ПРЕСТОНИЦЕ ЋИРИЛИЦЕ“

Циљ конкурса:

Кроз ликовни рад, у форми својеврсне разледнице, на најлепши начин Бајину Башту представити као престоницу ћирилице.

На овом линку се налази текст који описује зашто је Бајина Башта град ћирилице, из кога ученици могу потражити инспирацију за ликовни рад.

Услови конкурса:

Радове могу да шаљу ученици основних школа са територије општине Бајина Башта и Скелана у Републици Српској. Сваки ученик може да пошаље само један рад, који раније није објављиван у електронским и штампаним медијима, нити награђиван на другим конкурсима.

Учесници конкурса су подељени у две старосне групе и то:

  • прва група: од првог до четвртог разреда основне школе
  • друга гpyпa: од петог до осмог разреда основне школе

Услови за ликовне радове:

  • техника по избору, димензије рада:
  • нaјмање 20×30 cm; највише 50×60 cm

Ликовни радови се могу доставити од 16. априла до 8. маја 2024. године у просторије Канцеларије за младе Бајина Башта сваким радним даном од 7 до 15 часова. Уз достављени рад обавезно је на полеђини навести име и презиме ученика, разред и одељење, школу из које долази и контакт телефон.
Ауторе најбољих радова очекују дипломе и поклон пакети „Ћириличне баштине“, који ће бити уручени у оквиру програма манифестације од 22. 05. до 26. 05. 2024. године. Постоји могућност да најбољи радови буду штампани и изложени током програма овогодишње „Ћириличне баштине“, а да поједини буду штампани и у форми разгледнице из Бајине Баште, која ће се продавати у инфо-центрима у нашој општини.

Аутори слике уступају права на коришћење слике достављене у оквиру конкурса у све промотивне сврхе, у било којем облику или медију. При оваквом коришћењу, организатори се ослобађају од било каквих потраживања од стране аутора слике на конкурсу.

Организатори задржавају право да прихвате или одбију слику на основу тога да ли она одговара циљевима конкурса и задатим критеријумима и условима, без пружања било каквог даљег образложења или обавештења учеснику који је доставио слику.

Организатор се обавезује да све податке учесника користи искључиво за обавештавање у случају да је ученик/ца добитник/ца награде, а у јавном објављивању резултата конкурса да напише име ученика, разред и школу.

Стручни жири

Ликовне радове оцењиваће стручни жири, а посебно ће се вредновати слике које на најбољи начин постижу циљ конкурса.

Поделите ову вест са пријатељима